God Jul och Nytt golfår

God Jul och Gott Nytt Golfår

Nu är vi inne i årets mörkaste tid. Men snart vänder det och när vintersolståndet väl gjort sitt den 21 december går vi återigen mot ljusare tider.
En stilla tröst när snön ligger vit på taken och endast tomten är vaken.

Golfåret 2018 känns fortfarande långt borta. Lite smått har jag börjat fundera på åt vilket håll vårresan i slutet av mars ska gå. Det blir Mallorca, södra Spanien, Kanarieöarna eller Torrevieja. Och oavsett resmål är det något att se fram emot.

Här hemma har vi lagt ett rekordsnabbt årsmöte bakom oss. Det tog inte mycket mer än 20 minuter för de 22 närvarande medlemmarna att rösta fram den nya styrelsen.
Några nya ansikten valdes in i de styrandes skara och extra kul kändes det att få välkomna Agneta Curhed och Malin Svensson som ordinarie ledamöter i den tidigare så mansdominerade styrelsen. Jämställdhetsarbetet går glädjande nog framåt men det finns mer att göra på det området.

Julförberedelserna här hemma är i full gång. Julgranen står så grön och grann i stugan. Det lilla rådjuret lyser så vackert ute i trädgården. Och inne i stugvärmen gör farbror Ernst i tv-rutan så gott han kan för att sätta griller i huvudet på den kvinnliga delen av familjen.
Men jag måste väl erkänna att även jag fallit till föga eftersom såväl den egenproducerade äpplesillen som den hemmagjorda rödkålen har Ernst-touch över sig. Vad gör man inte för husfridens skull.
Nu väntar jag bara på Kalle Ankas intåg på julafton och förhoppningsvis följs han av en tomte med en rejäl säck på ryggen. Kanske finns det till och med en liten klapp till författaren av dessa anspråkslösa rader.
Och i väntan på denna högtid bjuder jag på inledningsraderna i Viktor Rydbergs dikt Tomten. Tillsammans med Jussi Björlings tolkning av Adams julsång (Stilla natt) tillhör dessa strofer mina favoriter. Så håll till godo.

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Visst är det vackert. Nästan så man får tårar i ögonen.

God Jul och Gott Nytt År
önskar
Göran Ohlsson