Skönt att vara tillbaka som vinnare

Det fanns en tid när jag var en vinnare på golfbanan. Men eftersom det var väldigt länge sedan som resor, gräsklippare, kontorsstolar, bärbagar och diverse annat spelades hem med klubban i hand trodde jag att den tiden var förbi.
Därför kändes det som en nytändning när jag härom veckan lyckades bli en vinnare igen. Visserligen bara i en av säsongens GG-tävlingar. Men känslan fick mig i alla fall att sväva på moln i några dagar.

Nu är den sköna och framför allt varma sommaren slut. Åtminstone om vi ska följa almanackan där den första höstmånaden september nu gjort sitt intåg.
Semestern gick i vanlig ordning alltför snabbt och var dessutom alldeles för kort. Fem veckor med Greklandsresa till Naxos, barnbarn från Rotebro på besök och lite annat smått och gott passerade revy i en hiskelig fart. Om det var därför som det började snurra mer än vanligt i huvudet mot slutet av semestern låter jag vara osagt.

I vilket fall som helst så började de kristaller som styr balansen att röra på sig. Och jag hade några hemska dagar där hela tillvaron snurrade runt som efter den värsta karuselltur på Liseberg. Så småningom rättade det till sig och tur var väl det. För kristallsjukan är inget som jag önskar att ens min värsta ovän ska drabbas av.
Sommargolfen har det av ovan nämnda skäl inte blivit så mycket bevänt med. Klimatet har också gjort sitt till. Emellanåt var det helt enkelt för varmt för att ge sig ut på golfbanan och det var jobbigt att bara sitta still.

Men under den sista semesterveckan kom jag igång igen. Och det var också då det hände. Jag blev en vinnare igen. Och det kändes skönt för det sargade självförtroendet att få visa att man fortfarande duger i det tuffa GG-sällskapet där antalet spelare bara växer och växer med ökad konkurrens som följd.
Så nu finns det hopp inför den intensiva hösten där flera roliga arrangemang och tävlingar står på dagordningen. När det ovissa valet väl klarats av väntar utflykter till Mjölby (GG-mästerskap), Öland (med goda vänner), A6 (Hallmedia-mästerskap) och Kristianstad (press-SM). Emellanåt är det som synes tufft att vara golfspelare.

En annan händelse som jag inte kan undvara er är det faktum att min golfvagn återigen har hamnat i plurret. Ni minns säkert vad som hände för några år sedan nere i Skåne när hela härligheten blåste i vattnet.
Nu har det alltså hänt igen. Den här gången på hål 15 här hemma. En god vän skulle visa mig att man kunde se gäddor i det låga vattenståndet. Men några fiskar såg jag aldrig men däremot en golfvagn som låg och flöt sedan någon missat att lägga i bromsen. Allt innehåll blev förstås dyblött och numera är jag ägare till en Iphone 7 eftersom den gamla ”fyran” slutade fungera efter vattenbesöket. Nu var ett telefonbyte på gång redan innan fadäsen men inköpet blev akut.

På hemmaplan återstår förhoppningsvis en hel del innan vi stänger för säsongen. Det ska slutspurtas i alla de tävlingar som pågått för olika grupperingar under året och det blir givetvis spännande kamper. Höstscramblen brukar vara den officiella slutpunkten för säsongen och den arrangeras den 14 oktober.
Men det är mycket kvar och det är bara att svinga på ett tag till. Håll er bara borta från vattnet…

Har du synpunkter på texten?
Hör i så fall av dig till goran.ohls@telia.com