Semestergolfen 2019

Överlägsna vinnare i Semestergolfen


Det blev en överlägsen seger för duon Pontus Martinsson och Jesper Eriksson när den första upplagan av Semestergolfen avgjordes. Efter tre dagars spel med bästboll, greensome och scramble slutade paret på 181 slag vilket var tio slag före tvåorna.
– Vi spelade bra hela veckan och kompletterade varandra perfekt. Det var en kul tävling med tre olika spelformer. Vi hoppas på en fortsättning nästa sommar då vi kommer tillbaka för att försvara segern, sa Jesper Eriksson efter triumfen.
Efter en inledande sjätteplats i bästboll med 63 slag blev det sedan segrar i greensome och scramble för Jesper och Pontus. Båda dagarna noterade Nässjöparet förnäma 59 slag vilket alltså innebar en solklar seger på 181 slag. Närmast följde Jonna Gustafsson och Fredrik Nordendorph som noterade 191 slag efter att ha inlett med att vinna bästbollen på 58 slag. På tredje plats slutade Christian Brännström och Björn Sjöstrand med 196 slag.
Totalt deltog ett 100-tal spelare i premiärupplagan av Semestergolfen. De allra flesta var nöjda med upplägget och förhoppningsvis kommer tävlingen att få en fortsättning nästa sommar.
– Vi är nöjda med uppslutningen. Intresset var större än vad vi hade vågat tro. Och det verkade som om spelarna trivdes med tävlingen, sa tävlingskommitténs ordförande Göran Ohlsson efter tävlingens slut.

Elon, Audio Video, Intersport, Dressman, Lingmerths resebyrå och Granngårdeen bidrog med priser till tävlingen.


Bild:
Pontus Martinsson och Jesper Eriksson vann den inledande upplagan av Semestergolfen.