Nu känns det skönt att få gå i ide

Banan är stängd. Sommartid har övergått till vintertid. Den första snön har fallit.
Nu går vi i ide, slickar såren och lugnar ner oss. Och så kommer vi tillbaka fyllda av energi framåt vårkanten.

Det känns alltid lite vemodigt när golfsäsongen ska stängas. Men för egen del var det den här gången helt ok att få rengöra klubborna, packa ner dom i bagen och gömma verktygen i pannrummet. För den avslutande månadens spelinsatser var allt annat än bra med jumboplatser i såväl HallMedia-mästerskapet som press-SM med nettoresultat på 90+.

Nu är det inte alla som väljer att stänga in sig och gömma klubborna. För många väntar i stället månadslånga long staying-vistelser i Spanien och Portugal. Andra väljer mer exotiska och avlägsna destinationer som Sydafrika och Thailand. Lite avundsjuk blir jag allt när klubbkompisarna berättar om sina planer för senhösten och vintern. Men samtidigt vet jag att min tid också kommer när väl 65-årsstrecket nås om några år. Då ska hustrun och jag förlusta oss så det står härliga till och vi har redan börjat längta efter pensionärslivet. En liten försmak får vi över nyårshelgen då en vecka på Lanzarote är inbokad.

Men i väntan på det finns det mycket annat att glädja sig åt. Vår fantastiska golfbana exempelvis. Trots att sommartorkan förvandlade fairways till månlandskap lyckades vi behålla den fantastiska kvaliteten på våra greener. Och till nästa säsong ska banan förhoppningsvis vässas ytterligare under vår eminente banchef Erik Carlos ledning.
Diverse diken och sidovattenhinder ska läggas igen och förvandlas till de nya pliktområden som skapas när de nya golfreglerna träder i kraft vid årsskiftet. Det ska bli spännande att följa utvecklingen av banan och förhoppningsvis får vi ta del av planerna när gamle storspelaren Pierre Fulke ska delge oss sina tankegångar på årsmötet den 26 november. Ett årsmöte där även Vita Amandi ska presentera sina visioner för den restaurangverksamhet de tar över från och med nästa säsong.

Jag tror fortfarande att den ljusnande framtid är vår på Nässjö Golfklubb. Men det är bara vi medlemmar tillsammans som kan forma framtiden. Ingen annan.
Framtidsfrågorna stod också i fokus när jag tillsammans med några klubbkompisar bevistade Smålands Golfförbunds golfting för en tid sedan. En lång rad intressanta föreläsare öppnade våra sinnen och fick oss att tänka i nya intressanta banor om allehanda ting som berör en golfklubb. Vi har mycket att lära i vår klubb men jag är övertygad om att det kommer att hända intressanta saker framöver.
Detta och mycket annat hoppas jag att vi kan ventilera på årsmötet den 26 november. Kom dit och gör din röst hörd om du vill vara med och påverka hur Nässjö Golfklubb ska utvecklas.

Har du synpunkter på texten? Hör i så fall av dig till goran.ohls@telia.com