Volvo World Golf Challenge

P.g.a Coronapandemin blev det ju ingen ”Volvotävling” i år tillsammans med Eksjö som det brukar vara.

Men Volvo har skapat en variant på tävlingen som innebär att den i år spelas som individuell poängbogey i en herr- och en damklass.

Tävlingsperioden är 19 juni-16 augusti.

Det är enkelt att delta och dessutom gratis.
Sällskapsrundan blir tävlingsrunda.

Anmälan sker via volvocars.se/golf där Ni kan läsa mer om tävlingen.

Tävlingen i korthet

Deltagare skall vara födda 2002 eller tidigare. Hcp max 36,0 och medlem i svensk golfklubb eller association ansluten till SGF. Tävlingen genomförs som individuell poängbogey med handicap över 18 hål, en damklass och en herrklass.

Kvalificering till Sverigefinalen – 64 spelare

De fem bästa resultaten av damer respektive herrar från varje kvalificeringsperiod går till Sverigefinal, totalt 20 damer och 20 herrar. Utöver dessa 40 spelare kommer tio damer och tio herrar, med minst en (1) registrerad runda under tävlingsperioden, att lottas till Sverigefinalen. Detta för att uppmuntra till spel och att registrera sina poäng även efter en sämre dag på banan.

Kvalificeringsperioder

Fyra kvalificeringsperioder spelas mellan 19 juni till 16 augusti.

Period 1: 19 juni – 5 juli

Period 2: 6 juli – 19 juli

Period 3: 20 juli – 2 augusti

Period 4: 3 augusti – 16 augusti

Provkörningstävling
Genom att delta i tävlingen och därefter provköra en Volvo hos valfri Volvohandlare har man möjlighet att vinna ett av fyra Wild Cards till Sverigefinalen.

Sverigefinalen avgörs på valfri golfbana 11–13 september med inrapporterade spelpoäng som grund för slutlig resultatlista.